birdsafarisweden
 

BIRDSAFARISWEDEN Golden-headed Quetzal
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Chestnut-crested Cotinga
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
White-browed Conebill
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Many-colored Rush-Tyrant
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Crimson-bellied Woodpecker
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Ringed Kingfisher
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Flame-faced Tanager
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Black-and-chestnut Eagle
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Crimson-mantled Woodpecker
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Rufous-breasted Chat-Tyrant
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Double-toothed Kite
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Masked Crimson Tanager
Foto: Roger AhlmanBIRDSAFARISWEDEN
Lyre-tailed Nightjar
Foto: Roger Ahlman


Peru de luxe - Machu Picchu och Manu Road

En odyssé genom Anderna & Amazonas med boende på några av landets bästa fågellodger.
Ett riktigt bra rese-koncept för den som vill uppleva mycket av Perus rika natur, kultur och fågelfauna.


Södra Peru med Inca-staden Machu Picchu är en av världens mest emblematiska platser. Vyerna är minst sagt makalösa och fågellivet varierat och fascinerande. Vi skådar oss ner längs legendariska Manu Road och bor på klassiska fågellodger som Pantiacolla Lodge och Cock-of-the-Rock Lodge. Utmed den här sträckan finns alltså runt 1000 arter tillgängliga! På våran dryga vecka här ser vi givetvis inte alla men en god portion ska det bli.
Klipptuppen Cock-of-the-Rock och urfågeln Hoatzin är legender, men vi kommer också att se och leta efter en rad betydligt mer okända och spännande fåglar, varav flera är endemiska. Som alltid i Sydamerika är kolibrier en stor sak och Giant Hummingbird, Rufous-crested Coquette, Gould's Jewelfront, Sapphire-spangled Emerald, Fork-tailed Woodnymph är några exempel på de många kolibrier vi har bra möjligheter att både se och fotografera.
Södra Peru innehåller så mycket fågelattraktioner att vi inte hinner med allt på dryga två veckor, men en bra grabbnäve får vi med oss.


Vår ciceron i Peru är svenske Roger Ahlman som har bott i Ecuador sexton år och har byggt upp ett riktigt gott rykte som fågelguide med resebolag från flera länder som uppdragsgivare. Han har inte bara björnkoll på fåglarna utan vet vad vi svenskar behöver ha hjälp med i denna främmande kultur. Under sista veckan kommer vi att ha förstärkning av Alex Duran för att maximera fågelutbytet i låglandet.Dag 0

Ankomst Lima och hotell i stan.Dag 1

Flyg på förmiddagen till Cusco och sedan en kortare stadsrundtur då vi besöker Soltemplet (Kuricocha) samt tid för souvenir-köp etc. Natt på hotell i stan.


Dag 2

Morgonen spenderar vi vid Lake Huacarpay en bit söder om stan. Här letar vi framför allt efter Bearded Mountaineer och Rufous-fronted Canastero, båda endemer för Peru. Vi ser dessutom en del våtmarksarter som White-eared Grebe, Puna Teal, Plumbeous Rail och Wren-like Rushbird. När det börjar värma på åker vi ett timmar till Ollantaytambo med ett lunchstopp på vägen. På eftermiddagen tar vi tåget till Aguas Calientes och bor på ett trevligt hotell i stan.


Dag 3

Kanske höjdpunkten för en del. På morgonen tar vi en buss 9 km upp till Machu Picchu-ruinerna där vi blir guidade (på engelska) i tre timmar runt ruinområdet med dess historia. När vi är nöjda åker vi en buss tillbaka till Aguas Calientes. Efter lunch och souvenirköp, åker vi tåg tillbaka till Ollantaytambo för natten.


Dag 4

Hela dagen på den blöta sidan av Abra Malaga. Här vi en andra chans på kondor men vi letar också efter Scaled Metaltail, Cusco Brushfinch, Parodi's Hemispingus, Marcapata Spinetail, Puna Thistletail, Unstreaked Tit-Tyrant, White-browed Conebill, Pale-footed Swallow tillsammans med mer spridda höghöjdsarter. Vi ska också besöka en polylepis-skog. Polylepis-trädet växer på högre höjd än något annat i världen. Den har specialare som Royal Cinclodes, Ash-breasted Tit-Tyrant, White-browed Tit-Spinetail och Giant Conebill. Vi hoppas också på Olivaceous Thornbill, Tawny-Tit-Spinetail och Puna Tapaculo. Observera att det är en ganska ansträngande promenad på runt 4000 m som tar flera timmar, mestadels nerför dock.
Natt i Ollantaytambo.


Dag 5

Förmiddagen för uppsamlingsheat i Abra Malaga-området där vi har mest att hämta. Vi koncentrar oss på den torra sidan och letar efter Creamy-crested Spinetail, White-tufted Sunbeam och Chestnut-breasted Mountain-Finch, alla Peru-endemer. Efter lunch kör vi tillbaka till Cusco och har eftermiddagen fri för sightseeing och shopping.
Natt i Cusco.


Dag 6

Tidig avfärd mot Manu Road. Det blir flera timmar i buss med några enstaka stopp innan vi når Acjanaco-passet på 3600 m där vi tar packad lunch och skådar lite. Under eftermiddagen skådar vi oss nedför klassiska Manu Road, en smal grusväg med fin skog ända intill vägen. Eftersom vi kommer att braka ner drygt 2000 meter i höjd kommer det att bli stora skillnader i fågelfaunan, men vi hoppas komma på några flockar med olika tangaror och flugsnappare. kanske också Golden-headed Quetzal, Black-and-chestnut Eagle, Gray-breasted Mountain-Toucan mm.
Natt på trevliga Cock-of-the-Rock Lodge på 1400 m.


Dag 7-8

Hela dagarna runt lodgen och på Manu Road. Vi rör oss både uppåt och nedåt och går på vägen med bussen nära ifall det skulle börja regna eller någon vill vila etc. Massor av arter möjliga här men Yellow-rumped Antwren, Slaty Tanager, Unadorned Flycatcher, Solitary Eagle är bara några exempel. Nära lodgen finns en spelplats för Cock-of-the-Rock som vi givetvis besöker. Vi ska även gå stigarna nedanför lodgen där vi har chans på lite ljusskygga arter som Two-banded Warbler, Rufous-backed Antshrike, Slaty Gnateater och Yungas Manakin. Runt lodgen tittar vi efter kolibrier på blommorna och feeders. Wire-crested Thorntail, Many-spotted Hummingbird och Violet-fronted Brilliant är bara några. Bra fotomöjligheter här.


Dag 9

Vi fortsätter där vi slutade igår och fortsätter under dagen ner till Villa Carmen Lodge i kanten av låglandet. Vi ska bland annat titta efter Black-backed Tody-Flycatcher, Bluish-fronted Jacamar, Stripe-chested Antwren samt diverse flockar med tanagers, flugsnappare och mycket annat.


Dag 10

Hela dagen runt Villa Carmen. I skrivande stund har dom inmatade Amazonian Antpitta och Black-capped Tinamou, två arter som är ytterst svåra att se i spenaten. Området är mycket bra för antbirds som Bamboo Antshrike, Manu Antbird, White-lined Antbird m fl. Vi har även chans på Blue-headed Macaw, Rufous-capped Nunlet och Hoatzin för att nämna några av alla arter som finns i omgivningarna. Natt på Lodgen.


Dag 11

Avfärd från Villa Carmen till Pantiacolla Lodge. Vi besöker ett privat ställe med bra kolibri feeders utmed vägen. Rufous-crested Coquette, Golden-tailed Sapphire och ca ett dussin andra arter kan vi förvänta oss. Utmed vägen till Shintuya ska vi göra flera stopp, bland annat i bambu-bestånd men även vid en våtmark för Pale-eyed Blackbird. Vi har sedan en halvtimmes båtresa nedför floden Alto Madre de Dios.


Dag 12-13

Två hela dagar att utforska stigarna runt lodgen. Vi kan förvänta oss en god portion typiska låglandsarter. Scarlet-hooded Barbet, White-throated Jacamar, Casqued- och Amazonian Oropendola, Pale-winged Trumpeter, Band-tailed Manakin, Round-tailed Manakin, Pectoral Sparrow, White-cheeked Tody-Flycatcher, Great Jacamar, Broad-billed Motmot, Royal Flycatcher, Ash-throated Gnateater, flera arter antbirds som Hairy-crested Antbird, Manu Antbird, White-throated Antbird, White-eyed Antwren, Sulphury Flycatcher, Scarlet Macaw för att bara nämna några arter vi ska titta efter.


Dag 14

Morgonen runt lodgen innan vi bordar båten för den korta biten tillbaka till Shintuya. Härifrån har vi flera timmars körning uppför Manu Road till Waqecha Lodge på övre delen av vägen. Här bryter vi upp färden tillbaka till Cusco med en övernattning.


Dag 15

Vi ägnar hela förmiddagen åt skådning runt lodgen och utmed vägen för att se så mycket som möjligt av arterna på den här höjden. Red-and-white Antpitta, Ochraceous-breasted Flycatcher, Rufous-bellied Bush-Tyrant och Three-striped hemispingus är bara några av målarterna. Efter lunch fortsätter vi tillbaka till Cusco.


Dag 16
I stort sett en resdag. Fria aktiviteter på förmiddagen. Efter lunch åker vi till flygplatsen för flyg till Lima och på kvällen vidare till Sverige.
Guider / reseledare

Daniel Green är svensk reseledare. Svenske Roger Ahlman är vår lokale guide/ciceron med mycket god erfarenhet av fåglarna och de destinationer vi besöker på resan.
Resan är ett samarbete mellan Karlmark Resor och Birdsafarisweden.
(Karlmark resor innehar resegarantiförsäkring som också omfattar denna resa)När:
Pris: meddelas (exkl. flygresa)
Enkelrumstillägg: meddelas

Vi erbjuder oss förstås att boka flygbiljetten åt dig. Det är viktigt för oss att vi kommer med samma flyg.

Vad ingår: Helpension i dubbelrum på hotell, svensk reseledare, lokal guide hela tiden, alla transporter, alla eventuella inträden till naturreservat och parker.

Ingår inte: Flygresan, transfer till flygplatsen i Sverige, försäkring, (OBS! Europeiskt sjukförsäkringskort gäller inte här. Av deltagarna krävs som vanligt att man tecknat en rese-försäkring mot olyckor och sjukdomsfall.) alkohol, souvenirer och andra personliga utgifter, dricks till lokalguide/ chaufför.

Vaccination: Hepatit A&B (Twinrix), stelkramp, Gula febern, medtag Malaria-tabletter

Maxantal deltagare: 14 st


Anmälningsavgift.
När ni anmält er skickar vi ut en faktura på 3.500 kr som anmälningsavgift, därmed är ni garanterade en plats på resan.

Anmäl intresse / boka här!   

BIRDSAFARISWEDEN
Gray-breasted Mountain Toucan
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Cock-of-the-Rock
Foto:
Roger Ahlman

BIRDSAFARISWEDEN
Andean Potoo
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Wire-crested Thorntail
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN Giant Hummingbird
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
White-eared Solitaire
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Rufous-crested Coquette
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Gould's Jewelfront
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Unstreaked Tit-Tyrant
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Mountain Caracara
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Andean Ibis
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
White-tufted Sunbeam
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Cliff Flycatcher
Foto: Roger Ahlman


BIRDSAFARISWEDEN
Fork-tailed Woodnymph
Foto: Roger Ahlman