Väg i Svartådalen, Foto: Daniel Green
Birdsafarisweden

är ett nätverk av naturguider med bas i Svartådalen, Västmanland.

Vi är specialiserade på att visa vilda fåglar och fjärilar på safaris runtom Svartådalens underbara landsbygd.
Våra internationella safaris går också till andra spännande naturområden runtom i främst mellersta och norra Sverige.
Allt för att våra kunder ska få möjlighet att se och fotografera en större del av våra spännande svenska fåglar, fjärilar och miljöer.

Allt ingår
Vi tar hand om våra kunder från det att de anländer till Svartådalen eller närmaste flygplats, tågstation, osv. För mer info om allmänna färdmedel och hur du hittar hit: Klicka här

I våra safaripaket ingår all mat och fika, transporter och övernattning. Du behöver inte tänka på någonting annat än din personliga utrustning och kläder.

Du kan välja mellan att bo på små, hemtrevliga Bädd & Frukost-/ Bo på Lantgård-ställen som Fläckebo B&B, eller rustika, lantliga hotell som Sätra Brunn eller Salbohedsgården.
Värdskap och vällagad mat är ett signum för våra boendeanläggningar. Det finns också möjlighet att hyra egen stuga eller lägenhet i området, även det i Svartådalens vackra lantmiljö.

Fyra årstider
Vi är aktiva under alla fyra årstider. Hösten är högsäsong för dem som vill uppleva de stora flockarna tranor, som samlas i området. På kvällarna sträcker de in till sina nattkvarter i våtmarkerna och bjuder magnifik och ofta högljudd, stämningsfylld underhållning.
Vintertid är våra fågelmatningar för fåglar som nötkråka, gråspett, stenknäckar huvudattraktionen för fotografer och andra fågelvänner.
Hökuggla, tallbit, havsörn och kungsörn kan också ses på vintern.
Våren är naturligtvis högsäsongen framför andra för fågelsafaris. Då är aktiviteten som bäst i fågelvärlden och ugglor, hackspettar och skogsfåglar spelar för fullt och går till häckning. Då är det som lättast att se och höra.
Under sommaren är aktiviteter som kanotpaddling, vandring, cykling men också fjärilsskådning i fokus.

Lär känna Svartådalen mer på: www.svartadalen.nu

Läs mer:www.naturensbasta.se
Blåvingar, Foto: Daniel Green
 
Utomhusmatlagning, Foto: Daniel Green
 
Slaguggla, Foto: Daniel Green
 
Kanot, Foto: Daniel Greenn