birdsafarisweden
 


BIRDSAFARISWEDEN Ibisbill
Foto: Yeshey Dorji


BIRDSAFARISWEDEN
Brun fiskuv
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Indian Courser
Foto: Avinash Londhe


BIRDSAFARISWEDEN
Tiger
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Sarustrana
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Stripgäss
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Stäppörn
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Rallbeckasin
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Styltlöpare
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Leopard
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Pytonorm
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Simmande tiger
Foto: Rajat SinghFåglar & Tiger i
Norra Indien/ Rajasthan5 – 18 december 2022
Norra Indien är ett av världens mest kända områden för fågel- & viltskådning. Diversiteten och fågelrikedomen är slående, på den här resan är det realistiskt att se omkring 350 fågelarter. Ibisbill, Cheer, Koklass Pheasant, Indian Courser, Indian Skimmer, Black-bellied Tern, Brown Fish Owl, bandhavsörn och en hel del andra rovfåglar är bara några av attraktionerna.

Dessutom besöker vi två av Indiens bästa nationalparker för tigerCorbett och Ranthambore. En hel del andra djur är också att vänta sig, från pytonormar och landdäggdjur till krokodiler och den hotade Gangesdelfinen.


Detta är en resa som erbjuder mycket fina möjligheter för fotografering av fåglar, djur och natur.


Vi börjar i klassiska naturområdet och världsarvet Keoladeo National Park med våtmarken Bharatpur, känd som en fantastisk övervintringsplats för mängder med vattenfåglar och rovfåglar.
Dag 2 - 6

Bharatpur/ Keoladeo National Park är egentligen en anlagd våtmark som skapades redan på 1800-talet, ursprungligen i jaktsyfte. Hit lockas tusentals fåglar till vattnet i ett område som domineras av torra miljöer. Parken är känt som ett fågel-eldorado med 400 besökande fågelarter, varav 230 häckar, flyttfåglar som stripgäss och skrikörnar kommer från Centralasien och Sibirien för att övervintra här.
Sarustranor, Indiska ibisstorkar, Black-necked Stork, flera olika hägrar, ormhalsfåglar, rovfåglar som Dusky Eagle, samt massor av änder och en hel del vadare kan ses här under vinterhalvåret. Skådningen är bekväm med gång- och cykelvägar genom området, anlagda för naturbesökaren. Bland buskarna kikar vi efter rubinnäktergal, i strandkanten läckert tecknade rallbeckasiner och på kvällarna letar vi efter den ovanliga Brown Hawk Owl och nattskärror som Indian- & Grey Nightjar.


Från Bharatpur åker vi vidare till Chambal-floden för en båttur där vi kan se Indian Skimmer, Black-bellied Tern och stora flockar med övervintrande andfåglar. I vattenytan spejar vi också efter indisk Gavial, Sumpkrokodil (som kan bli över fem meter lång), och den utrotningshotade och svårsedda Gangesdelfinen. Givetvis hinner vi med ett besök vid Taj Mahal också.
Dag 6 - 9

Ranthambhore National Park i sydöstra Rajasthan är en av de bästa platserna i världen för att se tiger, dessutom finns här mer än 350 fågelarter inklusive en hel del flyttfåglar. Vi utforskar området på safaris med öppna jeepar. Vanligen en morgontur och en kvällstur. En del av området är halvöken så här har vi bra chans att se Indian Courser, Yellow-wattled Lapwing, flera arter lärkor, sparvar, piplärkor, flyghöns, Spurfowl, vaktlar och rapphönor. Förutom tiger har vi också chans på leopard och läppbjörn med sin svarta päls med vit halskrage. Härifrån åker vi tåg till Delhi och vidare till Ramnagar. Tåget tar nästan hela dagen, men vi får sträcka på benen vid två byten.
Dag 9 - 12

I Corbett National Park har vi återigen chans att få se tiger. En aptitretande mängd himalayiska fåglar står på menyn här, bland dem den säregna Ibisbill, Spot-bellied Eagle Owl, Brown Dipper och ett par arter läckra Forktails. Vi kommer att bo på Dhikala Forest Lodge – ett enkelt boende men perfekt placerat för fågel- och viltskådning, mitt i nationalparken, helt omgivet av skog. Här vandrar hjortar, vildsvin och indiska elefanter bland tigrar och leoparder.
Dag 12-15

De sista dagarna på resan tillbringar vi i Nainital-området med Pangot och Sattal. Här finns spännande fåglar som Cheer och Koklass Pheasant.

Nainital ligger tre timmars bilresa från Corbett och på 2.000 meters höjd. På vägen från Corbett stannar vi för att spana efter Green-tailed Sunbird och Blue-winged Shiva. Nainital är ett veritabelt paradis för fåglar och fågelskådare och har en unik biologisk mångfald. Här har mer än 1.000 fågelarter setts – häckande och förbiflyttande inräknade. Red-billed Blue Magpie, Crimson-fronted Barbet, Brown-capped Pygmy Woodpecker, Blue Whistling-Thrush, flera arter kungsfiskare, Mrs Gould´s Sunbird är en av sju arter solfåglar som finns i området.

I Pangot har över 200 fågelarter noterats. Mångfalden av permanenta och tillfälliga vattendrag är slående och lockar ett rikt djurliv med leopard som topp-predator. Fågellivet inkluderar hackspettar som Speckled Piculet, stora flockar av Slaty-headed Parakeets, fyra arter gökar, rovfåglar som Crested Serpent-eagle, Mountain Hawk-eagle. Khalij Pheasant, Blue-winged Minla, Spotted & Slaty-backed Forktail och Rufous-bellied Woodpecker finns bland specialiteterna.

I Sattal kan man se en bra blandning av Himalaya-arter såsom; Red-breasted Accentor, Chestnut-headed Tesia, Greater & Lesser Yellow-naped Woodpecker, Blue-throated Barbet, Rufous-chinned Laughing Thrush, Black Bulbul, Dark-throated Thrush, etc.


Det är realistiskt att se omkring 350 fågelarter på resan.


Guider/ reseledare

Zsombor Karolyi är svensk reseledare. Indiske Ansar Khan är en av Indiens och kanske även Asiens bästa fågelguider.
Resan är ett samarbete mellan Birdsafarisweden och Karlmark Resor. (Karlmark resor innehar resegarantiförsäkring som också omfattar denna resa)
När: 5 – 18 december 2022


Pris: 38.700 kronor (exkl. flygresa)

Enkelrumstillägg: 5.000 kronor

Vi erbjuder oss förstås att boka flygbiljetten åt dig. Det är viktigt
för oss att vi kommer med samma flyg.Vad ingår:
Helpension i dubbelrum på hotell, måltider även på utflykterna. svensk reseledare, lokal (svensktalande) guide hela tiden, alla transporter och jeep-safaris, alla eventuella inträden till naturreservat och parker. (med reservation för att 2020 års priser inte satts ännu när detta skrivs)


Ingår inte:
Visum (f.n. 620 kr), Dricks till servicepersonal (räkna med 100 kr per dag), Riksha (cykeltaxi) i Bharatpur, 12 kronor/timme) betalas kontant direkt. Transfer till flygplatsen i Sverige, försäkring, (OBS! Europeiskt sjukförsäkringskort gäller inte här. Av deltagarna krävs som vanligt att man tecknat en rese-försäkring mot olyckor och sjukdomsfall.) alkohol, souvenirer och andra personliga utgifter.


Vaccination: Hepatit A&B (Twinrix), stelkramp.


Maxantal deltagare: 12 stAnmälningsavgift.

När ni anmält er skickar vi ut en faktura på 3.500 kronor som anmälningsavgift, därmed är ni garanterade en plats på resan.


Reserapport Indien 2018 - pdf
Reserapport Indien 2019 - pdf


Anmäl intresse / boka här!

BIRDSAFARISWEDEN
Koklass Pheasant
Foto: Dong Lei


BIRDSAFARISWEDEN
Tiger
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Indian Skimmer
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Rallbeckasin
Foto: Louise Jasper


BIRDSAFARISWEDEN
Ibisbill
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Läppbjörn


BIRDSAFARISWEDEN
Kalij Pheasant
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Vit pelikan
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Rostand
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Sumpkrokodil
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Långnäbbad trast
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Sambhar Deer
Foto: Rajat Singh


BIRDSAFARISWEDEN
Taj Mahal
Foto: Rajat Singh