birdsafarisweden
 
BIRDSAFARISWEDEN Guianan Cock-of-the-rock
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Crestless Currasow
Foto: Ian Thompson


BIRDSAFARISWEDEN Crested Doradito
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Ornate Hawk-eagle
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Guianan Red Cotinga
Foto: Dubi Shapiro


BIRDSAFARISWEDEN Grey-winged Trumpeter
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Pompadour Cotinga
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Hoatzin
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Rufous Crab Hawk
Foto: Kamal


BIRDSAFARISWEDEN Golden-headed Manakin
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Doradito Marsh
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Orange-breasted Falcon
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN White-naped Xenopsaris
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Long-tailed Potoo
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Red-fan Parrot
Foto: Kester Clarke


BIRDSAFARISWEDEN Black Nunbird
Foto: Marc Chrétien


BIRDSAFARISWEDEN Red-necked Woodpecker
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Jättemyrslok
Foto: Waynan AllicockGuyana
Det "outforskade" Sydamerika

5 - 22 februari 2024

Guyana erbjuder verkligen något speciellt - ett sydamerikanskt land med Atlantkust och en mängd spännande och relativt outforskade miljöer. Ett land som inte många rest i, trots att svenske Jan Lindblad var här redan på 1960-talet och brottades med anakondor och filmade klippfåglar. Guyanan Cock-of-the-rock - guldklippfågeln - är en av landets många emblematiska fåglar som tillsammans med chans på Harpy Eagle och ett 70-tal endemiska fågelarter gör Guyana till en lockande destination. Vi gör båtexkursioner, besöker de mäktiga vattenfallen Kaieteur Falls och får under vår rundresa i landet också träffa urbefolkningen. Vår lokala operatör är känd som den som gör de bästa fågelresorna i Guyana och anlitar flera av landets bästa fågelguider. Vi bor på lodger som ägs och drivs av ortsbefolkningen. Vill du se Guyanas s.k. ”Shield endemics”, såsom Guianan Cock-of-the-Rock, Spotted Puffbird, och den bisarra Capuchinbird/ kapucinfågeln, är det här resan för dig. Här finns ett imponerande utbud av fräcka och sällsynta fåglar, Red and Black Grosbeak, Guianan Red Cotinga, Rufous-winged Ground-Cuckoo, Crimson Fruitcrow, Rufous Potoo, White-winged Potoo, Crested Doradito, Bearded Tachuri, Sun Parakeet, Red Siskin och Rio Branco Antbird för att nämna några.

Dag 1
Ankomst till Georgetown (troligen på kvällen). Vi landar på Cheddi Jagan International Airport, som ligger 4 mil söder om huvudstaden Georgetown. Vi möts upp av vår lokala värd och transporteras direkt till vårt bekväma hotell i utkanten av staden.
Middag ingår inte.

Dag 2
Vi börjar vår Guyana-vistelse med att åka österut längs Atlant-kusten och titta efter Scarlet Ibis på dybankarna. Vi fortsätter till Mahaica där vi börjar en båtexkursion på floden för att titta efter Hoatzins och en mängd andra fåglar som den väldigt lokalt förekommande Rufous Crab Hawk, Black-collared Hawk, Black Hawk-Eagle, Long-winged Harrier, Barred Antshrike, Silvered Antbird, Striped Cuckoo, Little Cuckoo, Green-tailed Jacamar, Golden-spangled Piculet, Mangrove Rail och Mangrove Cuckoo. Lite beroende på vattenståndet kan man också se en del hägrar, tärnor och nordamerikanska vadare här.
Efter lunch besöker vi Georgetown Botanical Gardens - ett område med gräsytor, dammar och våtmarker. Här hoppas vi på Blood-colored Woodpecker, White-bellied Piculet, den fulsnygga, lilla Spotted Tody-Flycatcher, Rusty-margined Flycatcher, Southern Beardless- och Yellow Tyrannulets, Lesser Kiskadee, Black-capped Donacobius, Yellow Oriole, Yellow-chinned Spinetail, Wing-barred Seedeater, Straight-billed Woodcreeper, Black-collared Hawk och säkert åtskilliga Snail Kites.
I trädtopparna tittar vi efter papegojor som Red-shouldered Macaw, Orange-winged-, Yellow-crowned- och Mealy Amazons, och med tur Festive Amazon, en sällsynt art stadd i minskning till följd av olaglig fångst och fågelhandel. Om träden blommar kan vi förvänta oss att se kolibrier som Black-throated Mango, White-chested Emerald och Plain-bellied Emerald.
Middag och natt på Cara lodge, Georgetown.

Dag 3
Efter frukost beger vi oss iväg på en chartrad flygtur till de spektakulära vattenfallen Kaieteur Falls - trots att de är världens högsta fritt fallande vattenfall - är de tämligen okända. Ett 100 meter brett, obrutet dundrade kaskadfall på 228 meter är fem gånger högre än Niagarafallen och slår även Angel Falls i Venezuela (som är uppdelat i flera fall). Här spanar vi på White-chinned- och White-tipped Swifts som svirrar runt i luften. Här har vi även första chansen på Guianan Cock-of-the Rock (Guyanaklippfågel). Den endemiska och sällsynta grodan Golden Tree Frog finns också här. Efter två timmars vistelse vid de mäktiga fallen, fortsätter vår flygning till Fairview Village varifrån vi fortsätter med buss till Iwokrama River Lodge i hjärtat av Guyana’s regnskog. Vi anländer vid 3-tiden på eftermiddagen och installerar oss på lodgen innan vi begår en båttur på Essequibo River innan mörkret faller. Pied Lapwings, Black-collared- och White-winged Swallows finns det gott om här. Arter att hålla utkik efter här är Spotted Antpitta, Rufous-capped Antthrush, Ringed- och Waved Woodpeckers, Slaty-capped Shrike-Vireo, Helmeted Pygmy-Tyrant, Black-necked- och Green Aracaris, Guianan Toucanet möjligen däggdjur som Red-rumped Agouti - en slags guldhare. Vår lodge har bekväma cabinas med utsikt över floden.
Middag och natt på Iwokrama River Lodge.

Dag 4 - 5
Bli inte förvånad om du vaknar till gryningsropen från Spectacled Owl eller Slaty-backed Forest-Falcon. Idag börjar vi tidigt med att utforska de imponerande omgivningarna med regnskog som är ett unikt ekosystem mitt på Guyanas högland, eller Guyana-skölden. Guyana-skölden är en ”två miljarder år gammal prekambrisk urbergssköld som sträcker sig från Colombia i väster till norra Brasilien i öster, en av de äldsta på jorden” (wikipedia).
Här möts Amazonas och Guyanas flora och fauna och bildar en biodiversitet som är bland den allra högsta i hela världen. Vi börjar med att skåda från stigarna runt lodgen och besöker en spelplats för de speciella kapucinfåglarna - Capuchinbird. Att se och höra deras spel är en speciell och unik upplevelse. Därefter tar vi båten uppströms Essequibo-floden mot Turtle mountain. Här kommer vi att röra oss på huvudleden som tar oss uppför till bl.a. Turtle Pond och en mäktig utsikt över regnskogen. Leden till Turtle mountain går genom underbar, ursprunglig regnskog där en rad arter är aktuella; Red-and-black Grosbeak, Golden-sided Euphonia, Orange-breasted Falcon, Blue-and-yellow- och Scarlet Macaws, Ornate Hawk-Eagle, Cream-colored Woodpecker, Yellow-billed Jacamar, Tiny Tyrant-Manakin, Cinnamon Attila, Black-chinned Antbird, Amazonian Antshrike, Ferruginous Antbird, Sunbittern och däggdjur som Brown-bearded Saki Monkey. Vandringen är fysiskt ansträngande, men det finns räcken på den brantare delen av leden och belöningen blir den spektakulära utsikten som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Kanske flyger en kungsgam förbi, King Vulture, Swallow-tailed Kite, Short-tailed Hawk eller Red-and-green Macaw, medan däggdjuren representeras av Red Howler Monkey och Black Spider Monkey. Vi återvänder sen till River Lodge för lunch och på eftermiddagen kan du välja mellan att vila eller skåda mer fågel runt lodgen. Önskescenariot här är att upptäcka en arme´-myror på vandring som kan locka till sig olika Antbirds, Rufous-winged Ground-Cuckoo, Spotted Antpitta, och Red-billed Woodcreeper.
Middag och natt på Iwokrama River Lodge.

Dag 6
Efter en tidig frukost tar vi farväl av Iwokrama och skådar oss vidare mot vårt nästa boende; Atta Lodge. Vi har chans på en rad åtråvärda men också svårsedda fåglar som Rufous-winged Ground-Cuckoo, Dusky-throated Antshrike, Chestnut-rumped- och Plain-brown Woodcreepers, Brown-bellied-, Gray- och White-flanked Antwrens, Cinereous Antshrike, Channel-billed Toucan och Yellow-throated Woodpecker. Med en god portion tur kanske även en Amazonian Pygmy-Owl. Skådningen längs vägen är känd som riktigt bra här. I en sandig busk-skog känd som Mori scrub tittar vi efter Black Manakin, Rufous-crowned Elaenia, Cinnamon Attila, i närheten fokuserar vi på att hitta Rufous Nightjar och Blackish Nightjar. Här finns jaguar, som förstås är mycket svårsedd.
Där vi kan spana av träd finns en bra blandning papegojor, inte minst spektakulära Red-fan Parrot, Dusky Parrot, Red-and-green Macaw, Caica Parrot även rentav Blue-cheeked Amazon och Painted- och Golden-winged Parakeets. Skogsbryn är den rätta miljön för Lineated-, Waved-, Yellow-tufted-, Golden-collared- och Cream-colored Woodpeckers, Green-tailed- och Paradise Jacamars, Rufous-rumped Foliage-Gleaner, Guianan Shiffornis, Grey-winged Trumpeters, Black Curassow, m.m. De värsta stänkarna här är dock snygga Guianan Red Cotinga eller den röda kolibrin Crimson Topaz, som kommer ut och snappar insekter oftast i gryning och skymning. Vi beräknar anlända Atta Lodge lagom för lunch. På eftermiddagen begår vi en vandring och söker efter den mystiska White-winged Potoo.
Middag och natt på Atta Lodge.

Dag 7
Att tillbringa en natt på Atta Lodge är att tillbringa en natt helt omgiven av ingenting annat än natur, med alla naturens ljud omkring sig. En härlig upplevelse. I gryningen kommer vi att besöka en så kallad ”Canopy walkway”, där vi kan se fåglar som lever i trädtopparna. Arter vi hoppas på är Guianan Puffbird, Dusky Purpletuft, Paradise Tanager, Opal-rumped Tanager, Guianan Toucanet, Green Aracari, Painted Parakeet, Screaming Piha, Black-headed Parrot, Todd’s Antwren, Spot-tailed Antwren, Short-tailed Pygmy-Tyrant, Golden-sided Euphonia, Purple Honeycreeper, Black-faced Dacnis och Black Nunbird.
Hela morgonen ägnas åt trädtopps-leden och andra stigar runt lodgen. Förhoppningen är att hitta fruktbärande träd som kan locka till sig en mångfald arter. Området är känt för färgstarka fåglar som Pompadour Cotinga, Purple-breasted- och Guianan Red Cotingas, så väl som White Bellbird och spektakulära Crimson Fruitcrow. Området runt lodgen hyser arter som Red-legged- och Variegated Tinamous, Grey-winged Trumpeter, Cayenne Jay, Amazonian Barred Woodcreeper, Red-billed Woodcreeper, Helmeted Pygmy-Tyrant, Ferruginous-backed Antbird, Waved-, Chestnut- och Red-necked Woodpeckers, såväl som Black Spider Monkey och White-faced Saki Monkey.
Efter lunch skådar vi längs vägen genom Iwokrama forest. Här finns ett gäng bra arter - t.ex. Swallow-winged Puffbird, Rose-breasted Chat, Guianan Trogon, m.m. - samt även chans på jaguar och tapir. På vägen tillbaka lyser vi i mörkret efter Potoos, här finns flera arter såsom White-winged-, Rufous-, Great-, Common- och Long-tailed Potoos, plus Spectacled- och Crested Owls. Man ska dock ha klart för sig att de alla är svårsedda fåglar. och det är ofta tillfälligheter som avgör.
Middag och natt på Atta Lodge.

Dag 8 - 9
Tidig start för avfärd i 4-hjuls-drivna fordon med siktet inställt på Guyanaklippfåglarnas spelplats. Därefter skådar vi oss vidare mot Surama Eco-Lodge. Vi planerar att komma fram till lunch och får oss en välförtjänt kall dricka eller kaffe. Fåglar på en vandring här kan inkludera den skygga Rufous-winged Ground-Cuckoo och Rufous-throated Antbird. Efter lunch skådar vi längs skogskanter och besöker en plats där Great Potoo ofta ses på dagkvist. Vi tittar också särskilt efter Little Chachalaca, Grassland Sparrow, Wedge-tailed Grass-Finch, Forest Elaenia, White-throated Toucan, Fork-tailed Palm-Swift och Finch’s Euphonia. Om tiden räcker till prövar vi vår lycka på Ocellated Crake. Efter skymningen ska vi leta nattskärror som White-tailed Nightjar, Least Nighthawk, Lesser Nighthawk, samt ugglor som Tropical- och Tawny-bellied Screech-Owl.
Middag och natt på Surama Eco-Lodge.

Dag 10
Idag ägnar vi oss åt att besöka en häckningsplats för Harpy Eagle. En 30-minuters körning tar oss till vad som kallas ”the Harpy nature
trail”. Vi kommer att vandra på platt mark genom ursprunglig regnskog i ca en timme för att nå en boplats för Harpy. Här har grupper tidigare fått bevittna hur de vuxna fåglarna kommer in för att mata sin unge med byten som apor, sengångare, ödlor, guldharar och t.o.m. ara-papegojor (!) Allt beror förstås på om en häckning pågår i boet. Men om så är fallet kommer vi att spendera en hel del tid här för att invänta ”leverans”. Eftermiddagen spenderar vi sedan runt lodgen där det kan bjudas utmärkt fågelskådning och vi återigen hoppas på att hitta vandrarmyror och därigenom myrätande fåglar. En rad arter kan ses här: Capuchinbird, Red-legged Tinamou, Black-spotted Barbet, Green Aracari, Black-necked Aracari, Guianan Toucanet, Green-backed Trogon, Marail Guan, Red-throated Fruitcrow, Golden-collared Woodpecker, Spotted Puffbird, Yellow-throated Flycatcher, Buff-throated Foliage-gleaner, Amazonian Barred Woodcreeper, Black-banded Woodcreeper, Olivaceous Woodcreeper, Chestnut-rumped Woodcreeper, Eastern Slaty Antshrike, Tiny Tyrant-Manakin, Golden-headed Manakin, Rufous-throated Antbird, White-plumed Antbird, Scale-backed Antbird, Spotted Antpitta och även Crimson Fruitcrow eller Rufous-winged Ground-Cuckoo.
Middag och natt på Surama Eco-Lodge.

Dag 11
Resan fortsätter mot Rupununi Savannah. Vi kommer att se skogsdungar med våtmarker och fåglar som hägrar, änder, Jabiru, svårsedda Pinnated Bittern, Great-billed Seed-Finch, Bicolored Wren, Grey Seedeater, Grassland Yellow-Finch, Yellowish Pipit, White-fringed Antwren, Crested Bobwhite, Green-rumped Parrotlet, Yellow-hooded Blackbird, färgstarka Orange-backed Troupial, och snygga Aplomado Falcon. Här finns också Giant Anteater i det öppna landskapet. På eftermiddagen skådar vi i den nära skogen med små vattenpölar och hoppas se Sunbittern, Azure Gallinule, White-faced Whistling-Duck, White-headed Marsh Tyrant, White-browed Antbird, Buff–breasted Wren, Pale-tipped Inezia, Blue-backed Manakin, Striped Woodcreeper och hoppas även på Undulated Tinamou. På en kvällsexkursion i öppna gräsmarker ser vi White-tailed Nightjar, Spot-tailed Nightjar, Nacunda, Least- och Lesser Nighthawks.
Middag och natt på Rock View Lodge.

Dag 12
Efter en start med gott brasilianskt kaffe kör vi 4-hjuls-drivet in på Rupununi-savannen igen. Vi kommer att spana över det öppna landskapet och dess våtmarker för att upptäcka Bearded Tachuri, Sharp-tailed Ibis, Yellowish Pipit, Pinnated Bittern, Brazilian Teal, White-tailed Goldenthroat, Vermilion Flycatcher, Bicolored Wren, Double-striped Thick-knee, Burrowing Owl och Maguari Stork. Vi besöker också platsen där sällsynta och mycket lokalt förekommande Crested Doradito nyligen upptäckts. Här har vi också som störst chans att se jättemyrslok samt den lokala Savannah Fox. På eftermiddagen kan vi göra en båtexkursion på Rupununi River. Lite beroende på vattenstånd försöker vi ta oss till en korvsjö där målarten är Lesser Razor-billed Curassow.
Här ser vi troligen också Green-and-rufous- och Amazon Kingfishers, Rufescent Tiger-Heron, Agami- och Capped Herons, Sungrebe, Sunbittern, Pied Lapwing, Boat-billed Heron, Common Potoo, Band-tailed Nighthawk, Bare-necked Fruitcrow och Spot-breasted Woodpecker. Dessutom djur som Giant River Otter, Capybara, Black Caiman, Spectacle Caiman, flera sorters apor och ormar som Emerald Tree Boa och Amazonian Tree Boa som börjar röra sig ut på jakt i skymningen.
Efter vår solnedgångs-expedition njuter vi av en härlig middag på Rock View Lodge.

Dag 13
Idag fortsätter vår resa till Karassabai Village, en isolerad by mellan Rupununi Savannah och Pakaraima Mountains längs brasiliens gräns. Här har vi fullt fokus på den utrotningshotade Sun Parakeet. På 1990-talet var den på gränsen till utrotning då lokalbefolkningen vidtog åtgärder för att stävja den illegala fångsten och handeln med dessa åtråvärda fåglar. Från så få som sju (!) individer har insatserna nu fått upp stammen till runt 300 fåglar. Karassabai ligger långt bortom de gängse turist-stråken och erbjuder blott ett enkelt gästhus som logi, men gästfriheten kompenserar väl för enkelheten och vi får ynnesten att möta en urbefolkning som gärna delar med sig av sin kultur och sina berättelser. Vi kommer att se en hel del andra fåglar under dagen men Sun Parakeet står helt klart i fokus. Efter lunch lämnar vi Karassabai på eftermiddagen för Manari Ranch nära staden Lethem.
Middag och natt på Manari Ranch.

Dag 14
Idag lämnar vi lodgen riktigt tidigt 03.00 för att köra en långsamt slingrande, trafiklös väg som sträcker sig ca 90 km över ett backigt savannlandskap med mängder av möjligheter till spontana fågelstopp. Vi kommer att scanna av åtskilliga små våtmarker efter Maguari Stork, Brazilian Teal, White-tailed Hawk och Double-striped thick-knee, plus Bearded Tachuri. Längs vägen passerar vi Amero-indianska samhällen med traditionella boendeformer tydligt synliga och som påminner oss om hur långt in i Sydamerika vi har kommit. Här träffar vi en av våra Guyanska guider som har studerat den sällsynta Red Siskin - en art som upptäcktes i Guyana så sent som år 2000. Red Siskin, Pale-bellied Tyrant Manakin och Sharp-tailed Ibis är alla tre hett eftertraktade fågelarter för fågelskådare och vi kommer att koncentrera oss på att hitta dessa tre arter. I processen ser vi dock en hel del annat såsom Little Chachalaca, Black-collared Hawk, Amazonian Scrub Flycatcher, Plain-crested Elaenia, Pale-tipped Inezia, Brown-crested Flycatcher, White-naped Xenopsaris, Burnished Buff Tanager, Rufous-browed Peppershrike, Glittering-throated Emerald, Ashy-headed Greenlet, Hooded Tanager, Vermilion Flycatcher och Flavescent Warbler.
Vi njuter av en härlig lunch på Dadanawa Ranch innan vi jobbar oss tillbaka över savannen till Manari Ranch.
Middag och natt på Manari Ranch.

Dag 15
Ännu en tidig start för att skåda längs floderna Takatu och Iring. Återigen kommer våra 4-hjuls-drivna fordon väl till pass då vi kommer att besöka ett otillgängligt område där de två dåligt kända arterna Hoary-throated Spinetail och Rio Branco Antbird förekommer. Dessa två arter är vårt första fokus, men när vi lyckats med dem, spenderar vi resten av morgonen i såväl torr öken som vid rika våtmarker. Här finns en hel del fåglar och kanske är några av dem nya för resan bland Pinnated Bittern, Black-bellied Whistling Duck, Masked Duck, Maguari Stork, South American Snipe, Pied-billed- och Least Grebe, Crested Bobwhite, Pearl Kite, White-tailed Kite, Savanna Hawk, Aplomado Falcons, Brown-throated Parakeet, Red-bellied Macaw, Pale-legged Hornero, Fork-tailed Palm Swift, Sooty-capped Hermit, White-tailed Goldenthroat, Rufous-tailed Jacamar, White-bellied Piculet, Black-crested Antshrike, Mouse-coloured Tyrannulet, Yellow-olive- och Ochre-lored Flatbills, Vermilion-, Short-crested- och Fork-tailed Flycatchers, Yellowish Pipit och Orange-backed Troupial. Med två riktigt tunga och ett gäng andra sköna arter i bältet kan vi sedan slappna av till en sista lunch på lodgen. Efter lunch påbörjar vi återresan tillbaka till vår startpunkt för resan - Georgetown.
Middag och natt på Cara lodge, Georgetown.

Dag 16
Hemresa med flyg från Georgetown.Guider/ reseledare
Daniel Green är svensk reseledare.

Resan är ett samarbete mellan Birdsafarisweden och Karlmark Resor. (Karlmark resor innehar resegarantiförsäkring som också omfattar denna resa)

När: 5 - 22 februari 2024

Pris: 70.700 kronor/pers (exkl. flygresa)

Enkelrumstillägg: 4.500 kronor

OBS! Vi förbehåller oss rätten att höja priset om lokala kostnader eller valuta-ändringar så motiverar. Även smärre justeringar för resans start- & sluttid kan ibland behöva göras.

Vi erbjuder oss förstås att boka flygbiljetten åt dig. Det är viktigt
för oss att vi kommer med samma flyg.


Vad ingår: Helpension i dubbelrum på hotell, svensk reseledare, lokal guide hela tiden, alla transporter, alla eventuella inträden till naturreservat och parker.

Ingår inte: Flygresa, transfer till flygplatsen i Sverige, försäkring, (OBS! Europeiskt sjukförsäkringskort gäller inte här. Av deltagarna krävs som vanligt att man tecknat en rese-försäkring mot olyckor och sjukdomsfall.) alkohol, souvenirer och andra personliga utgifter, dricks till lokalguide/ chaufför.

Vaccination: Hepatit A&B (Twinrix), stelkramp, Gula febern, medtag Malaria-tabletter.

Maxantal deltagare: 12 st

Anmälningsavgift.
När ni anmält er skickar vi ut en faktura på 3.500 kr som anmälningsavgift, därmed är ni garanterade en plats på resan.


Reserapport 2022 - pdfAnmäl intresse / boka här!

BIRDSAFARISWEDEN Spotted Puffbird
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Capuchinbird
Foto: Kester Clarke


BIRDSAFARISWEDEN Harpy Eagle (male)
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Bearded Tachuri
Foto: Cal Martins


BIRDSAFARISWEDEN Rufous-winged Ground-cuckoo
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN White-winged Potoo
Foto: Mark Sutton


BIRDSAFARISWEDEN Sun Parakeet
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Red-and-black Grosbeak
Foto: Nick Athanas


BIRDSAFARISWEDEN Black Hawk-eagle
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Blood-coloured Woodpecker
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Guianan Puffbird
Foto: Airse Gartner


BIRDSAFARISWEDEN Black Currasow
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Crimson Fruit-crow (female)
Foto: Waynan Allicock


BIRDSAFARISWEDEN Rio Branco Antbird
Foto: Josef Widmer


BIRDSAFARISWEDEN Rufous Potoo
Foto: Waynan Allicock