Daniel Green
Daniel Green – Fågelintresserad sedan barnsben, ringmärkare och guide med Svartådalen som bas. Lika passionerad i fjärilar, nattflyn och trollsländor som i fåglar.
  Mikael Rhönnstad   Kjell-Åke Källebrink
Drivs av glädjen att vistas i naturen och dela med sig av naturupplevelser till andra. Tidigare karriärer som kock och journalist/ fotograf.

 
Mikael Rhönnstad – Skogsman, ringmärkare och expert på ugglor och hackspettar. En kille som känner sitt område som sin egen ficka och inte bara vet var fåglarna finns utan också hur man lockar fram dem. Driver även ett eget holkprojekt för pärlugglor och är aktiv i skogs- och naturskyddsfrågor.
  Kjell-Åke Källebrink – Orädd ugglemärkare och duktig berättare. Ansvarar tillsammans med brorsan Kalle för 60-talet slaguggleholkar där slagugglor studerats och ringmärkts i över 20 år.
     
Kalle Källebrink   Niclas Lignell   Max Green Ekelin
Kalle Källebrink – Den andra ugglebrodern med licens att klättra och ringmärka vilken slaguggla som helst i sitt område. Extremt erfaren ornitolog och ringmärkare, som de senaste åren även ägnat sig en hel del åt fjärilar och nattflyn.   Niclas Lignell – Hängiven fågelskådare, ringmärkare och utomhuspedagog med naturfoto och fjärilsskådning som passion. En pratglad guide som aldrig ger upp när det gäller att visa dig fåglarna och fjärilarna du helst vill se.   Max Green Ekelin –Gillar naturens mystik och alla dess väsen, fåglar och djur i sin kulturella kontext. Trivs lika bra i Härjedalsfjällen som i Västmanlands skogar. Max favoritfåglar är de nordliga fåglarna, ju nordligare desto bättre. Uppskattad för sin entusiasm, upptäckarglädje och ödmjuka framtoning.
Utbildad fotograf och grafiker med illustration som specialitet. Finns inga frågor om kamerans inställningar eller bildbehandling i photoshop som han inte kan svara på.
     
Jan-Olov Bergström   Simon Green   David Kihlberg
Jan-Olov Bergström – Birdsafariswedens egen mr. Gadget. Ingenjör, konstruktör, uppfinnare och överlevnadsexpert. (Här i full aktion rmed utrustning för radiopejling av tranor) Går aldrig in i en skog utan en riktigt vass kniv och en påse torkat renkött.   Simon Green –Passionerad naturguide med stor fascination för djurliv. Trivs bäst i arktiska miljöer och uppskattar att dela extraordinära upplevelser tillsammans med sina gäster.
Har en högskoleexamen i naturguidning och 4 års arbetserfarenhet inom naturturism. Med på turen har Simon alltid med sig kameran för att fota djurliv eller landskap och delar gärna med sig av sina tips och trick.
  David Kihlberg – Miljöpolitikstudent med myror i brallorna. Är ofta på resande fot i någon fjärran del av världen, när han inte ringmärker fåglar, demonstrerar mot något dumt vägbygge eller bakar ett gott ekologiskt bröd. Storskogens ugglor är favoritfåglarna - ett arv från uppväxten i Västmanland naturligtvis.
     
Zsombor Károlyi   Eric Renman    
Zsombor Károlyi –Ung, entusiastisk fågelskådare och fotograf från Västerås med björnkoll på den regionala fåglfaunan. Familjebördig från den ungerska pusztan. Känd som en mycket driven skådare med en särskild förmåga att hitta fåglar. Uppskattad för sin optimism, sociala förmåga och mångkunnighet i fält.
Länk till blog
  Eric Renman – Eric Renman har en gedigen erfarenhet som safariguide internationellt, med bl.a. Madagaskar som favoritdestination. Sedan några år är han rejält trollsländebiten och spenderar nästan all sin lediga tid med att skåda trollsländor I närheten av sitt hem I Uppland. Eric är också intresserad av däggdjur, fåglar, reptiler, hydrologi och geografi.