Daniel Green
Daniel Green – Fågelintresserad sedan barnsben, ringmärkare och guide med Svartådalen som bas. Lika galen i fjärilar och nattflyn som i fåglar.
  Mikael Rhönnstad   Kjell-Åke Källebrink
Drivs av glädjen att vistas i naturen och dela med sig av naturupplevelser till andra. Tidigare karriärer som kock och journalist/ fotograf. Jobbar även som redaktör för tidningen  Fågelvännen, som ges ut av Sveriges ornitologiska förening.

 
Mikael Rhönnstad – Skogsman, ringmärkare och expert på ugglor och hackspettar. En kille som känner sitt område som sin egen ficka och inte bara vet var fåglarna finns utan också hur man lockar fram dem. Driver även ett eget holkprojekt för pärlugglor och är aktiv i skogs- och naturskyddsfrågor.
  Kjell-Åke Källebrink – Orädd ugglemärkare och duktig berättare. Ansvarar tillsammans med brorsan Kalle för 60-talet slaguggleholkar där slagugglor studerats och ringmärkts i över 20 år.
     
Kalle Källebrink   Niclas Lignell   Marcus Rehnberg
Kalle Källebrink – Den andra ugglebrodern med licens att klättra och ringmärka vilken slaguggla som helst i sitt område. Extremt erfaren ornitolog och ringmärkare, som de senaste åren även ägnat sig en hel del åt fjärilar och nattflyn.   Niclas Lignell – Hängiven fågelskådare, ringmärkare och utomhuspedagog med naturfoto och fjärilsskådning som passion. En pratglad guide som aldrig ger upp när det gäller att visa dig fåglarna och fjärilarna du helst vill se.   Marcus Rehnberg – Hängiven fågelskådare, ringmärkare, fotograf och fjärilsentusiast. Mycket uppskattad som guide för sin värme, omtanke och humor.
     
Jan-Olov Bergström   Janne Sjöstedt   David Kihlberg
Jan-Olov Bergström – Birdsafariswedens egen mr. Gadget. Ingenjör, konstruktör, uppfinnare och överlevnadsexpert. (Här i full aktion rmed utrustning för radiopejling av tranor) Går aldrig in i en skog utan en riktigt vass kniv och en påse torkat renkött.   Janne Sjöstedt – Fågelskådare och veteran när det gäller fjärilar och nattflyn. Det han inte vet är knappt värt att veta. Vida känd för sin entusiasm, upptäckarglädje och vilja att dela med sig av sin kunskap i naturen.   David Kihlberg – Miljöpolitikstudent med myror i brallorna. Är ofta på resande fot i någon fjärran del av världen, när han inte ringmärker fåglar, demonstrerar mot något dumt vägbygge eller bakar ett gott ekologiskt bröd. Storskogens ugglor är favoritfåglarna - ett arv från uppväxten i Västmanland naturligtvis.
     
Göran Sjöberg   Eric Renman   Pav Johnson
Göran Sjöberg – Göran Sjöberg är en av landets mest erfarna och kunniga fjärilsexperter med hela världens fjärilar som intresse. Var en av de första entomologerna i Sverige som började propagera för fjärilsskådning. Han tog initiativ till att skapa “Fjärilsvägen” vid Grinduga I Gästrikland. En lokal som blivit känd för sin artrikedom av fjärilar. Göran är känd som en guide som entusiastiskt delar med sig av sin kunskap och sitt brinnande intresse för fjärilar.   Eric Renman – Eric Renman har en gedigen erfarenhet som safariguide internationellt, med bl.a. Madagaskar som favoritdestination. Sedan några år är han rejält trollsländebiten och spenderar nästan all sin lediga tid med att skåda trollsländor I närheten av sitt hem I Uppland. Eric är också intresserad av däggdjur, fåglar, reptiler, hydrologi och geografi.   Pav Johnsson – Pav Johnson är en naturguide och reseledare som är lika kunnig och passionerad när det gäller såväl fåglar som amfibier, växter, fjärilar och trollsländor. När han inte undervisar på Ölands folkhögskola hörs han också i Radio P4 Kalmar, där han har sin egen naturspalt. Boende i Kalmar är Öland hans hemmamarker. Som reseledare är Sydafrika en av hans favorit destinationer. Hans underhållande och entusiastiska sätt att delge kunskap om naturen har gett honom uppdrag att leda fågelfestivaler såväl som TV-program.